Kirkekoncerter og musikalske foredrag

Salmeriet

Kontakt: Bente Christensen, Høghus 9, 8300 Odder
Telefon: 6095 3525 
E-mail: salmeriet.dk@gmail.com  
Hjemmeside: www.salmeriet.dk 


Duoen Salmeriet består af sanger og fortæller Bente Christensen og guitarist og komponist Jonas Kappel Lund. Salmeriet tilbyder fortællinger og kirkekoncerter: Vi fortolker salmer og sange fra Den Danske Salmebog, 100 salmer og Kirkesangbogen. I arbejdet med at arrangere salmerne for duoformat, trækker parret på inspirationer fra både, jazz, folk, rock og klassisk musik. Det giver et varieret udtryk, hvor den røde tråd er den særlige instrumentering med sang, percussion, guitar og synthesizer, som tilfører salmerne nye nuancer.  

Christensen er uddannet Cand. Mag. i Dramaturgi og har kirkesangereksamen fra Vestervig Kirkemusikskole.
Kappel Lund er uddannet komponist og guitarist fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus.  

Salmeriet har eksisteret siden 2020 og optræder med kirkekoncerter, sogneeftermiddage og fortællinger landet over. Læs mere om os på vores hjemmeside.    

Salmeriet afholder arrangementer i hele landet.


1. Sensommerkoncert

Til vores sensommerkoncert byder vi på en række kendte og mindre kendte høst- og sensommersalmer i nye arrangementer. Programmet spænder bredt over Grundtvig, Laub, Fuzzy, Steffen Brandt og Lisbeth Smedegaard Andersen. Der fortælles om komponisterne og salmedigterne undervejs og vi indbyder til fællessang på et par af numrene. 
(Varighed: 50-60 min. Honorar: 6.000 kr. ekskl. transport. Adgang til el)


2. En eftermiddag med Kingo

Til vores sogneeftermiddag med Kingo byder vi på halvanden times varieret program bestående af musikindslag, anekdoter og fællessalmer – alle med udgangspunkt i Thomas Kingos liv, levned og salmedigtning. 
(Varighed: 90 min. Honorar: 6.000 kr. ekskl. transport. Adgang til el)


3. Aftensalmer og Alle Helgen

Koncerten rummer en række kendte og mindre kendte aften- og Alle Helgen salmer. Salmedigterne spænder bredt fra Ingemann over Tove Ditlevsen og til Janne Mark. Fælles for salmerne er eftertanken, refleksionen, selvransagelsen, der ofte indfinder sig i de sene timer. Der fortælles om komponisterne og salmedigterne undervejs og vi indbyder til fællessang på et par af numrene. 
(Varighed: 50-60 min. Honorar: 6.000 kr. ekskl. transport. Adgang til el)


4. ”Min Søster M”

”Min Søster M” er en nyfortolkning af bibelteksterne om de to søstre Martha og Maria. En nutidig fortælling, der fokuserer på forholdet mellem to søstre, der nok er forskellige som dag og nat, men alligevel tæt knyttet. Om deres forhold til hinanden, broderen Lasse og vennen Jes. En fortælling om at blive flået midtover af sorg og være ladt tilbage med en søster, der intet forstår – men alligevel forstår alt. 
(Varighed: 45 min. Honorar: 5.000 kr. ekskl. transport. Adgang til el)


5. De ukendte julesalmer

Den danske salmebog rummer så mange dejlige julesalmer, at man knap kan nå at få brugt dem alle i kirkeårets juleperiode! Salmeriets julekoncert består af de knap så kendte julesalmer, der også fortjener at blive hørt og sunget i den mørke vintertid. Der fortælles om komponister og salmedigtere undervejs og vi indbyder til fællessang på et par af numrene. 
(Varighed: 50-60 min. Honorar: 6.000 kr. ekskl. transport. Adgang til el)