Kirkekoncerter og musikalske foredrag

Duo Vasjan, Duo Adore, Trio Kokadore

Kontakt: Therese Adorján Ankjær, Strandgade 3, 4300 Holbæk
Tlf. 6168 8436
Mail: tadyhr@yahoo.dk 
Hjemmeside: www.duoadore.dk 

Duo Vasjan: Herregud


1. Duo Vasjan: Tonerne danser -et møde mellem tango og Nordens musik

Duo Vasjan spiller musik fra hjertet. Med dybe cellostrøg, klare stemmer og udtryksfuldt klaverspil bevæger duoens musik sig gennem de nordiske lande og sydpå over havet, til tangorytmernes hjemsted. 
Melodierne er både folkelige og lyriske, rytmerne er dansante. Musikken består af egne kompositioner og vokale arrangementer af smukke dansemelodier.
Duo Vasjan består af Therese Adorján Ankjær (cello og sang) og Louise Vase (klaver og sang).
De fandt hinanden en langfredag, på opgave som kirkemusikere med en fælles fortolkning af bl.a. Bach og baroktidens salmer. Siden opdagede de at de havde en stor fælles passion for verdensmusik og folkemusik.
(Pris: 6000 kr. + transport)
Hør og se på Youtube:
Brudemarch af Førde - www.youtube.com/watch?v=z3myfOBWATk
Nelliketango - www.youtube.com/watch?v=ND0Gc_-FOVQBeskrivelse...


2. Barokkens ballademager og tangoens troldmand, itonesat for saxofon og cello

Duo Adore, med den utraditionelle instrument-kombination saxofon og cello, er opstået under de smukke hvælvinger i Tuse Kirke i 2012 og har gennem de sidste år spillet adskillige koncerter rundt om i landet.

Duo Adore har en forkærlighed for Bach, men spiller også andre af barokkens mestre, bl.a. Corelli og Boismortier. Med Piazzollas skønne tangoer, Villa Lobos smukke kompositioner og jødisk klezmer på programmet, når Duo Adore vidt omkring i det musikalske landskab. Fællestrækket for repertoiret er duoens følsomme kammerspil og kærlighed til musikken.

Duo Adores koncerter er en blanding af ord toner, naturligvis flest toner. Der fortælles med viden og underfundighed om værkerne og komponisterne, så ører og sind kan åbnes for både de store linjer og de små sprækker i musikken.

Cellisten Therese Adorján Ankjær og saxofonisten Per Egholm har spillet utallige koncerter i mange forskellige ensembler – sammen og hver for sig – og både i ind - og udland:
 Per Egholm, med bl.a. Dansk Saxofonkvartet og Danske Rør, som begge har udgivet mange cd´er og turneret i Europa, Kina, USA og Argentina og Therese Adorján Ankjær, som aktiv kammermusiker med mange koncerter i hele landet, bl.a. sammen med Duo Kokos, Vokalgruppen Intakt og operakompagniet, Opera i Provinsen.
 (ca. 60 min. 5.000 kr. plus transport)


3. Trio Kokadore: En farverig palet med sydamerikanske, sydeuropæiske og nordiske strøgTrio Kokadore med jazzpianist, Jesper Adorján Ankjær, spiller bl.a musik af Egberto Gismonti, Keith Jarret og Jan Johansson. En koncert, hvor sopransaxofonen får lov til at udfolde de smukkeste melodier, akkompagneret af klaverets udvidede akkorder og celloens mørke og til tider stærkt percussive klang – indtil rollerne pludselig byttes og en af de andre tager den melodiske styring. En musikalsk leg med længselsfulde, melankolske toner og fyrig hurtighed i Chik Coreas udødelig rhumba. 
Koncerter på Sjælland (ca. 60 min., 6000 kr plus transport)