Kirkekoncerter og musikalske foredrag

Svestar

Kontakt: Marie Sønderby Larsen, Roarsvej 6, stuen, 2000 Frederiksberg
Telefon: 2011 6784
E-mail: svestar3@gmail.com
Hjemmeside: www.svestar.dk


At lytte til Svestar er som at stå på Jyllands yderste sandspids og se Skagerrak og Kattegat slå ind mod hinanden og forenes i en ny krusende bølge. De to fødder hviler på hver sin side af krusningen på en klassisk og en folkemusikalsk klangbund, der - ligesom sandet – hele tiden er i bevægelse og udvisker grænserne mellem de to genrer. Det er et ståsted, hvor musikken og historiernes danske ophav er tydelig. Hvor relationer og rødder er det bærende fundament, og hvor tonesproget rummer både havets mørke kræfter og nordens klare lys.
Svestar består af sangerinden Anne Roed Refshauge, violinisten Kirstine Sand og pianisten Marie Sønderby. Svestar Kvartet består udover de tre førnævnte også af cellisten Kirstine Elise Pedersen. Alle 4 er uddannede musikere fra Syddansk Musikkonservatorium. Svestar har optrådt i hele landet og derudover også i Tyskland og Japan.

For mere info se www.svestar.dk

1. Kærligt hilset fra Ingenmandsland

En sanger finder nogle gamle breve. De viser sig at være udvekslet mellem hendes sønderjyske oldefar og hans familie, dengang han kæmpede på tysk side ved østfronten under Første Verdenskrig. Brevene er fulde af ensomhed og usikkerhed, men også af håb. Nu er de blevet omsat til en stemningsfuld koncert med titlen ”Kærligt hilset fra ingenmandsland”. En koncert hvor musikken er en stærk medfortæller om krigens hårde skæbner både ved fronten og derhjemme, men i høj grad også en koncert, der rummer de livsvigtige glimt af håb og trøst, der viste sig midt i håbløsheden. 
Svestar bruger musik og sangtekster som historieformidling. Historien om Første Verdenskrig har vi hørt før, men den anderledes indpakning får os til at lytte, reflektere, lære, huske og forstå på en ny måde. Svestar får på den måde aktualiseret og genfortalt et vigtigt og sort kapitel i Europas historie. Ved at tage udgangspunkt i en personlig beretning, bruger Svestar det enkelte menneskes perspektiv til at fortælle noget om krigen, mens musikken river os med følelsesmæssigt. 
Projektet er skabt af sanger (og oldebarn) Anne Roed Refshauge og den danske folk-gruppe Svestar Kvartet.
(Pris: 10.000 + transport)

Vedhæftet er en video-reklame for denne koncertrække: www.youtube.com/watch?v=_ePpVFsRb3M


2. Min hjertens allerdejligste

Med indlevelse, inderlighed, nærvær og fræk nyfortolkning spiller Svestar kærlighedsviser fra den danske folkemusiks sangskat samt egne nye kompositioner. Meget traditionelt – og så alligevel nyt!
(Pris: 7.500 kr. + transport)

Uddrag fra anmeldelse af Svestars debut-cd: 
Her har vi tre kvinder, der på smukkeste vis forener folkemusikken og den klassiske musik. Arrangementerne er lækre og gennemarbejdede, instrumenterne – fortrinsvis violin og klaver – beherskes, som indgik de i et symfoniorkester. Konservatoriebaggrunden høres tydeligt. Heldigt, at de tre netop har valgt at berige folkemusikken med deres evner, for de kunne lige så godt have indgået i symfoniorkestre og kammerensembler. (Rootszone okt. 2013)
Det låter oemotståndligt och levande och man lyckas i sin strävan att ge liv och blod åt kärlekssångerna, som ofta handlar om olycklig kärlek…..En skiva att lyssna till i brasans sken nu i vinter. Och har man ingen brasa att värma sig vid så räcker värmen från sångerna långt. 
(www.lira.se, marts 2014)
Anmeldelse af koncert:
Musik af meget høj klasse... Svestars arrangementer er både solidariske og nyskabende. 
(Vestfyns ugeavis, 2010)