Kirkekoncerter og musikalske foredrag

Fløjtenist Birgit Sofia Kjær

E-mail: birgitsofia4@gmail.com
Telefon: 2664 3440
Hjemmeside: www.birgitsofia.dk

Birgit Sofia Kjær er uddannet fløjtenist fra musikkonservatoriet. Udover at virke som fløjtenist arbejder Birgit med kristen spiritualitet. Den røde tråd i enhver opgave er hengivelse og nærvær. Seneste udgivelse ”Risen” optaget i naturkatedralen ”La Caune”

Birgit Sofia Kjær afholder arrangementer i hele landet.


1. De 3 fløjter

De 3 Fløjter brænder for at formidle den klassiske musik ud til et så bredt publikum som muligt.
Vi tilbyder en unik sammensætning af 3 forskellige fløjtetyper som tilsammen åbner for et nærværende og sanseligt rum. De dybe fløjlsbløde toner fra basfløjten blander sig med den varme klang fra altfløjten og øverst fletter den lyse fløjte sine sprøde triller ind i musikken.
Vi gør os umage med at præsentere værkerne i en levende, humoristisk og hjertelig atmosfære – ofte med lidt skæve, sjove, smukke eller underfundige historier om komponisterne.
Alle vore værker er eksklusivt arrangeret til De 3 Fløjter af den anerkendte svensk/amerikanske komponist Steve Dobrogosz.
Hør et par smagsprøver på vores Facebook-side: www.facebook.com/De-3-Fløjter-61181699207/videos
De 3 fløjter har spillet mere end 300 koncerter sammen. Se www.de3fløjter.dk
(kontakt for aftale)


2. Meditative musikgudstjenester

At skabe rum til fordybelse har altid været en del af kirkens opgave. 
Birgitte Hyldgaard Rathje og Birgit Sofia Kjær har i samarbejde udviklet meditative musikgudstjenester, hvor netop fordybelsen er omdrejningspunktet. Gudstjenesterne indbyder til ro og eftertanke og integrerer kristen spiritualitet på en jordnær måde, hvor alle kan føle sig trygge.
Grundlaget for gudstjenesterne er de smukke, poetiske keltiske bønner fra Ray Simpsons bog ”Du er min ø i havet”. Bønnerne inviterer os til at blive stille og lyttende. Herudover indgår læsninger fra Bibelen, lystænding, salmesang, sekvenser af stilhed, meditation og blid instrumentalmusik udviklet særligt til at understrege de smukke tekster. Musikken er for tværfløjter og orgel/klaver, tilpasset mulighederne og rummet.
Vi har gennem de sidste fem år udviklet fire årstidsliturgier og en lysliturgi.
Lysliturgien: 
Jesus siger: ”Jeg er verdens lys. Den, der følger mig, skal aldrig vandre i mørket, men have livets lys”.  Denne liturgi sætter fokus på lyset i naturen og på det lys, Gud lader skinne for os som vejviser i vores liv. Lystjenesten er anvendelig hele året rundt.
Årstidsliturgierne: 
Forårsliturgien har Skabelsen som tema. Sommerliturgien kredser omkring kærlighed og Helligånd. Efterårsliturgien tager sit udgangspunkt i refleksion og eftertænksomhed, og endelig har vinterliturgien fred som tema.
Alle liturgier kan laves i samarbejde med den pågældendes kirkes egen præst, eller vi kan forestå hele gudstjenesten selv. Liturgierne er velegnede til aften-gudstjenester og fungerer også rigtig fint i forbindelse med en pilgrimsvandring.
(kontakt for aftale)


3. Gudstjenester og musikgudstjenester

Gennem mange år har jeg deltaget ved rigtig mange og meget forskelligartede gudstjenester. Jeg gør mig umage med at finde musik stykker, der passer til den enkelte gudstjeneste, kirkens rum og de smukke tekster. Det kan være solo stykker for fløjte eller alt-tværfløjte eller stykker for fløjte/altfløjte med orgel eller klaver akkompagneret af kirkens egen organist.
Udover traditionel kirkemusik ynder jeg, at bringe den franske fløjtemusik, som er yderst stemningsfuld med ind i kirkerummet. Også nutidig musik som er blid og smuk kan medtages.
(kontakt for aftale)


4. Ceremonier

Det er vigtigt at markere begivenheder, der er skelsættende i livet. Det være sig barnedåb-navngivning-konfirmation-nonfirmation-forlovelse-bryllup-vielse i naturen-bisættelse-begravelse-afsked i kapellet-urnenedsættelse-jubilæum-reception-fernisering-dimension-kobber/sølv/guld bryllup-studenterfesten-fødselsdage-loge-firma-erhvervsklub-garantmøde
Jeg kommer gerne solo, men er det mere omfattende anbefaler jeg, at komme med pianist Rie Larsen eller guitarist Erik Hagner. Det klinger godt og gir et mere fyldigt klangbillede.
Musikken vil blive udvalgt nøje til hver enkelt begivenhed. Jeg er yderst lydhør for musik ønsker, samtidig med at jeg også kan komme med forslag til musikstykker. Ofte er der ønske om specifikke stykker musik og her kan tilbydes et personligt arrangement af et nummer arrangeret for tværfløjte og klaver eller guitar.
https:/soundcloud.com/ceremoni_birgit_og_rie/lyse-naetter-birgit-og-rie
Repertoiret spænder bredt over klassisk-rytmisk-jazz-film musik, ved større opgaver vil det være en blandet smuk musikbuket.
(kontakt for aftale)


5. Babysalmesang og Dagplejesang

Sangen og musikken kan noget helt særligt i kommunikationen med babyer og små børn. De er lydhøre overfor stemmens klang, og lyden af forældrenes stemmer er den vigtigste for dem. Gennem de musikalske aktiviteter stimuleres babyens og børns sansemotoriske, følelsesmæssige, sociale og sproglige udvikling. At gå til babysalmesang eller dagplejesang giver et dejligt åndehul, hvor nærvær og kontakt er i focus i en storslået tryg ramme. Der dansens, laves fagter, vugges, synges, duftes, blæses sæbebobler og vi spiller på klokkespil og fingerbækner og leger med rasleæg, bolde, tørklæder, faldskærm, stjernehimmel og oplever lyden af en tværfløjte, som bibringer en varm og beroligende atmosfære.
Jeg kan tilbyde små forløb 8-10 gange eller som enkelt stående oplevelse evt i forbindelse med en åben kirke dag.
(kontakt for aftale)