Kirkekoncerter og musikalske foredrag

Jazz og salmer

Kontakt: Jakob Elvstrøm
Telefon: 2972 2645
E-mail: jakob@elvstroem.com 
Hjemmeside: www.jazzogsalmer.dk


Trioen Jazz og Salmer fortolker Grundtvigs salmer i jazz'ede versioner. Fra det eftertænksomme og melankolske til swingende og livsbekræftende jazz. Præcis som Grundtvigs liv og salmer. Trioen er anført af orgelprofessor ved Det Jyske Musikkonservatorium Ulrik Spang-Hanssen på hammond-orgel, alt-saxofonist Jakob Elvstrøm og trommeslager/percussionist Jeppe Wessberg Christensen.

Under hele koncerten sad jeg og tænkte; Hvornår kan de komme og spille igen? Fordi jeg syntes, det lød så godt!”
Tina Godiksen, organist, Hals kirke.

Trioen har i fællesskab arrangeret en række af N.F.S.Grundtvigs fineste salmer og sange i et mere moderne og jazz'et tonesprog. Fra den muntre kærlighedssang "Til min Marie" over den dystre "Lille Guds barn" til den smukke og enkle "Dejlig er den himmelblå".

”Mine forventninger var tårnhøje og blev mere end indfriet, da ”Jazz og Salmer” spillede til en koncertgudstjeneste i Grindsted Kirke. En lang række melodier til Grundtvigs salmer blev spillet, så englene måtte slå takt til musikken. Jakob Wind Elvstrøms saxofon og Ulrik Spang-Hanssens hammondorgel supplerede hinanden på fornemste vis….. Kort sagt: En fantastisk oplevelse med nogle superprofessionelle musikere!” Egil Hvid Olsen, sognepræst i Grindsted. 

(Pris: 60 min.; 8.000 kr. plus transport)

1. Grundtvigs Greatest


2. Jorden rundt med Grundtvig, Grundtvigs salmer i musikalske klæder fra hele verden


3. Aftentide, en anderledes meditativ jazzkoncert med fokus på aften- og nattesalme


Udover ovenstående indgår Jazz og Salmer meget gerne i nye tema-koncerter/gudstjenester. 

Tak for en god koncert i Øse Kirke, med meget forskellige udgaver af Grundtvigs salmer, ikke mindst “Skyerne Gråne” og “Dejlig er den himmelblå” der var helt fantastiske. Det var en rigtig dejlig oplevelse. Jeg fik efterfølgende rigtig mange positive tilkendegivelser om koncerten.Finn Bech-Petersen, formand for menighedsrådet.  

Jazz og Salmer, der spiller i hele landet, vil imellem numrene kort introducere Grundtvigs tanker om teksterne og centrale hændelser i hans omtumlede og dramatiske liv.   

Line-up: Jakob Elvstrøm: alt-saxofon
Ulrik Spang-Hanssen: hammond-orgel
Jeppe Wessberg Christensen: trommer/perc 

Se Jazz og salmers video her: www.youtube.com/watch?v=vCuLyYCwcFg