Kirkekoncerter og musikalske foredrag

Royal Danish Brass

Royal Danish Brass
Kontakt: Keld Jørgensen, Baunevænget 31, Nødebo, 3480 Fredensborg
Telefon: 2081 3462
E-mail: trombone@sport.dk
Hjemmeside: www.royaldanishbrass.dk
www.facebook.com/royaldanishbrass/

Det danske blæserensemble par excellence. Grundlagt i 1977 af fire unge messingblæsere i Det Kongelige Kapel. Turnéer i det meste af Europa og USA, kirkekoncerter, skolekoncerter, uropførelser og flere håndfulde LPer og CDer. Repertoire fra renæssancen, barokken, klassikken, romantikken og vor tid. Et bugnende bagkatalog. Og en særlig specialitet: De gamle bronzealderlurer (1000 år f.k.) i samspil med de moderne instrumenter.

Alle koncerter slutter med publikums stående ovationer - og deraf følgende ekstranumre. En sikker succes.

Royal Danish Brass holder koncerter i hele landet.
1. Sommerkoncertturné 2022 - 24. – 31. juli

Hvis I vil sikre jer en sommerkoncert i højeste kvalitet, der samtidig indeholder gode historier og virtuose solopræstationer, læs underholdningsværdi, er det os I skal engagere.
I 2023 fylder Verdens ældste orkester, Det Kongelige Kapel, 575 år og ensemblet vil her naturligt indgå som en vigtig del af fejringen al den stund, at Kapellet ved fødslen i 1448 bestod af 12 trompetister.
Men lige nu ser vi først frem mod 2022 og håber på et levende koncertliv uden covid-19 forhindringer. 
Vore koncertprogrammer kan skræddersys til den enkelte koncert. Som udgangspunkt spiller vi musik fra renæssancen, barokken, klassikken, romantikken og den danske guldalder og bronzealder (ca. 1000 f.k.), idet vi medbringer - og spiller på – vores lurer, som er kopier af de originale lurer fra Brudevælte Mose i Nordsjælland.
Vores standardbesætning er to trompeter, horn, basun og tuba, altså den klassiske messingkvintet og vores honorar udgør kr. 18.000 alt inklusive. Kan naturligvis forhandles, hvis særlige forhold gør sig gældende. 


2. - i en lige linje…..

Den danske musik fra Christian IVs trompeterkorps og hofmusik - gennem fire århundreder - til vor tid med musik af Magnus Thomsen, Mogens Pedersøn, Friedrich Kuhlau, Niels W. Gade, Carl Nielsen, Vagn Holmboe og Fuzzy. Og en kort afstikker til Bronzealderen - her i kombination med Guldalderen!
(60 minutter - 15.000 kr.)


3. Bach, Beethoven, Bernstein, Bernhard og Bo

Contrapunctus IX fra ‘Die Kunst der Fuge’, Sieben Variationen über das Volkslied ‘God Save the King’, Fanfare for Bima, Partita over ‘Jesu meine Freude’ (Bernhard Lewkovitch) og ‘Vive le Roy’ (Bo Holten).
(60 minutter - 15.000 kr.)


4. Jesu, meine Freude

En god melodi eller et godt tema har alle dage inspireret komponister. ‘Jesu, meine Freude’ er oprindelig af Johann Crüger og trykt første gang i 1653. Og melodien har fået meget stor udbredelse både som menighedssang (DDS nr. 34) og i kirke- og kunstmusikken. Ved koncerten spiller vi kompositioner, som bygger på dette uopslidelige tema. Komponisterne hedder J.S. Bach, J.G. Walter, Karsten Pultz og Bernhard Lewkovitch. Koncerten begynder naturligvis med at vi synger ‘Gud skal alting mage’ i en toneart, hvor alle kan være med.
(50-60 minutter - 12500 kr.)


5. Englenes instrument

Basunen - i dette tilfælde fire af slagsen, som både kan udtrykke det uendeligt ophøjede i koraler af J.S. Bach, det dybt sorgfulde i Beethovens ‘Drei Equale für vier Posaunen’, det joviale og legende i Vagn Holmboes ‘Notater’ op. 140 (tilegnet Royal Danish Brass i 1979) og det djærve og folkelige i Mogens Andresens ‘Three Swedish Tunes’ fra 1982.
(50-60 minutter - 12000 kr.)