Kirkekoncerter og musikalske foredrag

Pia Mia Gruwier

Operasanger
Kontakt: Østersøgade 30, 3.tv, 1357 København K
Telefon:  3133 1383
E-mail: pia@gruwier.dk  
Websites: Pia-mia.dk www.stemmecoachen.dk  
Lydfiler kan høres på:
www.soundcloud.com 

Pia Mia Gruwier er operasanger, sangpædagog og coach i stemme og performance for mediemennesker. Hun tilbyder koncerter, sangundervisning samt workshops/masterclasses over hele landet.

Pia Mia Gruwier Larsen er uddannet ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og Musikvidenskabeligt Institut i sang og taleteknik. Ansættelser ved Det Kgl. Teaters operakor og Københavns Domkirke samt studielektor på Musikvidenskabeligt Institut. I dag driver hun sin egen sangskole, Søgadens Sangskole, og er kirkesanger ved Himmelev kirke. Desuden underviser Pia Mia Gruwier Larsen mediemennesker på radio 24/7 i stemmebrug. Hun afholder årligt masterclass for sangere. 
Stor koncertvirksomhed i mange genrer.


1. De rejsende

Medvirkende:
Operasanger: Pia Mia Gruwier
Operasanger: Radmila Rajic Njue

Sammen med operasangerinden Radmila Rajic Njue og pianisten Sandra Mogensen. Iscenesat og udviklet i samarbejde med Susanne Breuning. Lydkulisser af Fuzzy.
To kvinder rejser gennem tid og rum i røde frakker og med en lille kuffert som eneste bagage. Skænderier, en krig, en audition på Broadway og et mord fører dem gennem Europa til Argentina, hvor de forsvinder.
Imens spiller musikken fra opera-Puccini over Poulenc til Piazollas tango-toner.
(75 minutter uden pause, honorar 18000. Lokale: stort, koncertegnet lokale evt med scene. Eks. Café med scene. Hjælpemidler: velstemt flygel eller klaver)


2. Shehérazade - Tusind og én nats eventyr

Medvirkende:
Operasanger: Pia Mia Gruwier
Piano: Sandra Mogensen
Saz: Keke Alkatun

De vidunderlige digte af Tristan Klingsor i Ravels sangcyklus giver et romantisk billede af Orienten, set gennem Vestens briller, parfumeret og båret frem af Ravels musik. I denne udgave brydes de tre satser op af mellemøstlig musik, præsenteret af den kurdiske saz-spiller Keke Alkatun. Med pianisten Sandra Mogensen får musikken her et helt nyt udtryk mens Orient-Ekspressen kører…og toget ruller ind på stationen med Cinq Mélodies Populaires Grecques i ny og mellemøstlig forklædning.
(Varighed: 60 minutter. Honorar: 12.000, velstemt flygel, koncertegnet lokale)


3. Johanne Fenger - den komponerende præstefrøken der forsvandt

Medvirkende:
Sang og fortælling: Pia Mia Gruwier


En koncertfortælling om en kvindes kamp for sin musik og sin kunst. Johanne Fenger blev født i Lynge Præstegård i en stor og musikalsk præstefamilie. Skønt hun både kunne spille og komponere, endte hendes professionelle musikerliv, da hun blev indlagt på Oringe Sindssygehospital. Wilhelm Hansen udgav hendes sange på noder. Men hvor blev det hele af? Og hvad er grunden til, at hun ikke kendes i dag? Johannes sange, dagbøger og breve skaber et levende billede af vilkårene for en kvindelig kunstner i 1800-tallet.
(Varighed: 60 minutter, honorar 9000. Lokale: Sognegård, konfirmandstue. Hjælpemidler: velstemt flygel.
Ved koncerter i Jylland og på Fyn godtgøres transporten. Koncerter på Sjælland er transporten gratis)


4. Sommerfugledalen -En musikdramatisk koncert over Inger Christensens digt

Medvirkende:
Sang og fortolkning: Pia Mia Gruwier Larsen og Isabel Piganiol
Idé, klaver og komposition: Jens Asbjørn Olesen

I denne koncert fortolkes Inger Christensens sonetkrans ”Sommerfugledalen” musikalsk af tre klassiske musikere. Operasangerne Pia Gruwier Larsen og Isabel Piganiol fremfører digtets 15 sonetter i sang og recitation i et dynamisk samspil med Jens Asbjørn Olesens klaverspil og elementer fra J.S. Bachs ” Die Kunst der Fuge”. Det harmoniske grundlag og dets progression er kun i nogen grad planlagt af Jens Asbjørn Olesen. Sangerne improviserer og overrasker undervejs både sig selv og publikum. Alt kan ske ”når sommerfuglene stiger op i Brajcinodalens middagshede luft”.
Klaveret fører os gennem kirketonearternes mange facetterede univers. Associationerne er mange: Fra den moderne jazz og dens krasse dissonanser til, med jævne mellemrum, at lande sikkert og blødt i ren velklang og koral fornemmelse. På den måde understreges, gennem dissonerende spænding og harmonisk forløsning, Inger Christensens tekst, der omhandler livet og døden. Dette er et requiem, en dødsmesse, som hviler i en hyldest til livet. Musikken er alvorlig, sårbar, dramatisk, festlig og af og til meditativ. 
Denne koncert er et unikt eksempel på avantgarde komponisten Jens Asbjørn Olesens musikalske virke og hans improvisatoriske og usædvanlige tilgang til klassisk musik.
(Varighed. 60 minutter. Honorar: 20.000 Ved samarbejde med kirkens egen organist, reduktion af prisen til 15.000. Lokale: Kirkerum. Hjælpemidler: orgel og velstemt flygel)