Kirkekoncerter og musikalske foredrag

Henrik Platz

Kontakt: Fynsgade 26, 2.th., 8000 Aarhus C
Telefon: 5176 3460
E-mail: nukommerlyset@gmail.com  
Hjemmeside: www.nukommerlyset.dk 

Henrik Platz er en ny fortolker af nobelpristageren Johannes V. Jensens (1873-1950) natur- og kærlighedsdigte. Optræder i hele landet med sin trio ”Nu kommer lyset”.

Henrik Platz optræder i hele landet.

1. Tro, håb og kærlighed ifølge Johannes V. Jensen

Tro, håb og kærlighed ifølge Johannes V. Jensen er en stemningsfuld, indholdsrig og smuk fortællekoncert, som Henrik Platz spiller i sognegårde og kirker. Koncerterne får gode anmeldelser:

”Henrik Platz med band gav koncert i Kasted kirke. Det var en fremragende fortælle-koncert, som bevægede sig ubesværet mellem Johannes V. Jensens tekstunivers og Henrik Platz' musik. Henriks kendskab til Johannes V. Jensens liv, digte og romaner synes utømmeligt, og hans kompositioner til Johannes V. Jensen-digtene lagde noget nyt til teksterne. En sang som ”Den grønne, søde vår”, som jeg har sunget et utal af gange, fik nye lag med Platz' komposition. Kan varmt anbefales", fortæller Lars Lindgrav Sørensen, som er sognepræst og formand for Kirke Care Aarhus.

Forfatteren og nobelpristageren Johannes V. Jensen (1873-1950) skrev som en drøm både romaner og digte. Han opfordrede os med sine digte til at drage ud i naturen og mærke dens opløftende virkning på krop og sjæl.

Johannes V. Jensen havde samtidig sit helt eget billede af tro, håb og kærlighed. Troen fandt han i naturen og årets gang. Håbet fandt han i barnets umiddelbare glæde og spontanitet. Og kærligheden fandt han i kvinden som det yderste og ypperste led i jordens skabelseshistorie. Han kaldte sig for ateist, men under dækket af den alvorsfulde mand, var han dybt religiøs.

Musikerne er Henrik Platz på vokal og akustisk guitar, Jens Nørgaard på kontrabas og Mikkel Uttrup på elguitar. Kan optræde både solo og som duo og trio.

(Pris: 2.500 kr., 4.500 kr. eller 6.500 kr. afhængig af besætning + kørsel efter statens takster/efter bilag)

Lyt med:
Henrik Platz har i 2017 udgivet den kombinerede CD & Bog ”Nu kommer lyset” med nye fortolkninger af Johannes V. Jensens naturdigte. Arbejder for tiden på opfølgeren ”Kvinden & Kærligheden” med en hyldest til kvinden.
- Amor Triumphans: www.youtube.com/watch?v=Fx0dRDz7RQ0&feature=youtu.be
- Kvinden: www.youtube.com/watch?v=RxbCX9jABgM
- Sidste Sang (begravelsessang med fortælling & musik live på Dokk1): www.youtube.com/watch?v=xEcMhkbLx4A


Koncerter er bl.a. opført her: Vor Frue Kirke i Aarhus, Skt. Johannes Kirken i Aarhus, Kasted Kirke, Hjortshøj Sognegård, Langenæskirken i Aarhus, Lisbjerg Sognegård, Dokk1 i Aarhus, Johannes V. Jensen Museet i Farsø, Vium-Hvam forsamlingshus, Sinding Forsamlingshus, Horsens Bibliotek, Grenå Bibliotek, Egmonthøjskolen, FOF i Randers, FOF i Grenå, Café Smagløs i Aarhus, Øko-træf i Hvalsø, Yduns Have på Samsø, Topkærgaard, Fairbar i Aarhus, Gyngen i Aarhus, Sølystgades Beboerhus, Institut for (X) på Godsbanen, Gallo Skolen i Risskov, FTF-A, Vinterbadeklubben Jomsborg.